24. kolo | so 25.5.2019
3:2 (3:1)
Kopřivnice - Spálov
Statistiky:

Utkání nás stálo spoustu sil

FC Kopřivnice – TJ Spálov : 3:2(3:1)

Branky : 9´ - Varga , 14´- Okřesík P., 27´- Špaček

Hosté : 29´- Pop K. – penalta , 78´- Pop P.,

ŽK domácí : Varga , Kalich , Dočkalík , Holub ,

ŽK hosté – Šíma , Pop ,

Po týdenním vydatném dešti jsme nastupovali na domácím ( trochu podmáčeném ) trávníku proti celku ze 6.místa naší tabulky – TJ Spálov .

Bez potrestaných hráčů – Beňo , Košárek , dále Makový M , Makový T . , Kramoliš – soukromá akce , zraněných Kudry , Závodný , nominovaných hráčů z dorostu , kteří se zranili v předzápase dorostu ( Geryk , Pítr , Šajtar ) jsme nastupovali k důležitému utkání .

Do branky se postavil náš stoper Radek Petráš , který rozhodně nezklamal . Na kraj obrany nastoupil Jonáš Holub , který měl v nohách 90.minut za dorost a jediný náhradník Adam Kelnar , další nadějný dorostonec . S velkým sebezapřením nastoupili k utkání ne zcela uzdravení Honza Kalich s Honzou Špačkem . Ale i tak jsme začátek utkání plně kontrovali a soupeři jsme udělili lekci z produktivity . Běžela 9.minuta , Adam Dočkalík vysunul do šance Denise Vargu , který s jistotou otevírá skóre zápasu – 1:0 . Ve 14.minutě za faul na našeho hráče nařizuje hl.arbitr přímý kop z 18.m , míč si postavil Petr Okřesík a angličákem – tyč – tyč – gól nedal šanci hostujícímu gólmanovi - 2-0. Ve 27.minutě se opřel do míče ze 16m Honza Špaček

a jeho prudká tečovaná střela skončila v síti – 3:0 . Ve 29.minutě zahrozili hosté a šikovným uvolněním si forward hostů řekl v našem pokutovém území za sražení o pokutový kop – snižují na 3:1 . Další naše střely Honzy Ollendra a Honzy Špačka netrefily cíl a do šaten jsme odcházeli za příznívého stavu .

Ve II.poločase hosté přidali , vyrovnali hru a byli nebezpeční . Ve 48.minutě se hosté dostali do šance po obranné hlavičce Jonáše Holuba , náš gólman chytá tutovku .

Ve 48.minutě se řítil sám na gólmana hostí Adam Dočkalík , ale jeho technickou střelu chytá . Do další šance se dostal Honza Kalich , bohužel nějak mu to nestříli a přestřelil . V 72.minutě dochází k prvnímu a poslednímu našemu střídání a Petra Okřesíka ( křeče ) nahradil Adam Kelnar .Tu samou indispozici hlásí Adam Dočkalík , který musel opustit naprosto vyčerpaný hrací plochu v 77.minutě a zbytek zápasu dohráváme o deseti hráčích . Hosté měli na kopačkách vyloženou tutovku v 90.mnutě , ale z 5m míří útočník hostí vysoko nad naší branku . Dvě minuty prodloužení jsme přežili a uhájili těsný výsledek .

Všem hráčům patří pochvala za předvedený výkon a nasazení s kterým se prezentovali v tomto utkání .

Kopřivnice: SESTAVA : Petráš – Okřesík J., Mička , Kűhnert , Holub – Kalich , Dočkalík , Špaček , Varga – Ollender , Okřesík P. ( 72´ Kelnar ) NÁHRADNÍCI : Kelnar
Diváci: 80