1. kolo | so 3.11.2018
2:3 (1:1)
Jeseník nad Odrou - Kopřivnice
Statistiky:

Střelci : 21´ Polónyi, 31´ Špaček, 68´ Černoch, 83´ Závodný, 91´ Závodný (penalta)

ŽK: Špaček (faul)
Kopřivnice: Beňo – Okřesík J., Petráš , Hruška , Makový M.- Kalich , Mička , Špaček , Marek – Ollender ( 63´ - Košárek ) , Závodný
Rozhodčí: SEIDLER René, FERDA Roman, ČAJKA Tomáš
Diváci: 100

K poslednímu utkání podzimu jsme zajížděli na pátý celek tabulky TJ Jeseník n/Odrou . Na kvalitně připravený trávník nastupovala obě mužstva ( domácí s nejlepším střelcem soutěže – Polóniy – 19branek ) za chladného počasí předvést co nejlepší výkon. Naši borci zahrozili již v 5.minutě , kdy Špačkovu bombu ze 12m vytěsnil s námahou domácí gólman na roh . V 8.minutě poprvé zahrozil domácí bomber Polónyi , ale jeho střelu vyrazil Tomáš Beňo reflexívně mimo branku . Ve 21.minutě propadl u postranní lajny Marek Makový a následný rychlý brejk do naší obrany zakončil nekompromisně po centru Polónyi ranou z 10m – 1:0 . Ve 31.minutě jsme korunovali náš tlak brankou z přímého volného kopu z 22m , když Honza Špaček nedal žádnou šanci domácímu gólmanovi a míč poslal do šibenice – 1:1 . Ve 36.minutě naservíroval míč Honza Ollender Danovi Hruškovi , ale ten ze 6m z výhodné posice míjí branku domácích . Ve 41.minutě po vzorné kombinaci Honza Ollender nabídl tutovku Honzovi Kalichovi , bohužel , domácí gólman zázračně vytěsnil jeho ránu z 5m na rohový kop . Začátek II.poločasu jsme opět přenechali soupeři , vázla kombinace , domácí obrana nás do ničeho nepustila. Mírný domácí tlak korunovali brankou v 68.minutě , když nepříliš prudký míč neudržel Tomáš Beňo na brankové čáře a prohráváme – 2:1 . Důležité bylo , že jsme se nepoložili a v závěru utkání jsme přidali a vytvořili si brankové situace . V 83.minutě ideálně vysunul Radek Petráš Jirku Závodného , který si přikryl zkušeně míč tělem a z 11m srovnává bombou na - 2:2 . Vypadalo to , že obě mužstva odejdou do kabin za nerozhodného stavu , ale v 91.minutě nařizuje hlavní arbitr penaltu proti domácím ( za přidržení a následný pád Dana Hrušky v pokutovém území ) , kterou Jirka Závodný s jistotou proměňuje na konečných – 2:3 pro naše barvy . Byl to remízový zápas , ale za předvedený výkon v I.poločase si vítězství zasloužíme .

Tímto bych chtěl poděkovat všem věrným fandům , kteří prakticky nevynechají jediný zápas , hlasitě a férově povzbuzují bubnem a vuvuzelou naše borce při utkáních ( bráši M.+ L. Fišnarové , M.Krysmánek a spol ) . Za to jim patří velké poděkování ! Za zmínku stojí i to , že na toto utkání byl delegován jen jeden rozhodčí , dva zbylí byli nasazení z řad laiků ( od nás to byl p. Tomáš Čajka , který se i s domácím rozhodčím zhostil svého výkonu na výbornou ) .